Friluftsliv

Espira Stongafjellet er en barnehage med fokus på friluftsliv. Vi ønsker at barna skal få oppleve det mangfoldet av opplevelser naturen byr på uansett vær. Barna skal få grunnleggende innsikt i natur, miljøvern og samspillet i naturen samt oppleve glede ved å ferdes i naturen.

Barnehagen har sammen med barna utformet en leirplass ca 20 minutter fra barnehagen. Terrenget opp til leirplassen er utfordrende, og er utmerket for å utvikle god motorikk. På leirplassen har vi slengdisse, taubane, disse, balansestokk, telt med ovn i, ballansetau og spiseplass med grue. Her lager vi varmmat sammen med barna.

Vi har nå oppgradert leirplassen vår på haugen ovenfor barnehagen. Her har vi fått et hus med bord og benker i. Denne leirplassen er lett fremkommelig for selv de minste barna.

Personvern og cookies